PARÇALI BULUTLU
İMSAK'A KALAN SÜRE
Hemen hemen her hastalığın altında bağışıklık sistemimizin düşük olması nedeni yatar ve bağışıklık güçlendirmek oldukça önemlidir. Çok zor hastalanan kişilere bakıldığında genellikle bağışıklık sisteminin güçlü olduğunu görülür. Bağışıklık sisteminin en önemli görevi vücudu, girebilecek yabancı maddelerden koruyup hasta olmayı engellemesidir. Eğer bir mikrop girmişse de mikrobun vücuda yayılmasını önlemektir. Bağışıklık sistemi vücuttaki diğer organlarla ortak çalışma içindedir. İnsanlar da bağışıklık sistemini güçlendirmek için bitkisel çözümlere başvurur. Bu bitkisel yöntemler için bazı besin kaynakları düzenli ve dengeli bir şekilde tüketilmeli.
Bağışıklık güçlendirmek için en önemli besin kaynaklarından bir tanesi A, C ve E vitaminlerini düzenli ve dengeli tüketmektir. Maydanoz, enginar, kuşburnu, portakal, mandalina, greyfurt, kivi ve çilek C vitamini açısından zengindir. Zeytin, badem, fındık ve ay çekirdeği gibi besinlerden de E vitamini depolanabilir. A vitamini için ise domates, havuç, pırasa, ıspanak ve brokoli gibi besinler dengeli ve düzenli tüketilebilir.
Selenyum içerikli besinlerde bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için önemli bir rol oynar. Bağışıklık güçlendirmeye çözüm olarak selenyum içerikli besinle tüketilebilir. Tavuk, sarımsak, soğan, tam tahıllar ve deniz ürünleri selenyum içeren besinlerdendir.
Çinko zengini besinler bağışıklık sistemiyle doğrudan bağlantılıdır. Metabolizmayı hızlandırdığı için enerji arttırma ve hastalıklara karşı korunma gücünü arttırır. Hindi eti, badem, ceviz, fındık, susam ve kuru baklagiller bolca çinko içeren besinler arasındadır.
B12 eksikliği de bağışıklık sistemini güçsüzleştiren etkenlerdendir. Yumurta, balık, peynir, süt gibi besinlerden tüketilerek bolca B12 vitamini alınabilir.
Omega 3 kaynağı besinleri de düzenli ve dengeli olarak tüketilmesi bağışıklık sistemini güçlendirecektir. Balık, ceviz, semizotu, keten tohumu ve avokado gibi besinler ile Omega 3 eksikliği giderebilir bağışıklık sistemi güçlendirilebilir.
Bağışıklık güçlendirmek için bitkisel yollar arasında en çok başvurulan yöntem bitki çaylarıdır. Bitki çayları aynı anda birçok bitki ve meyvenin birlikte kolayca tüketilmesini sağlar. Bağışıklık güçlendirmek için en çok tüketilen bitki çayları arasında yeşil çay, karahindiba çayı, kuşburnu, ıhlamur, ekinezya ve zencefil çayı yer alır.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.