Yırtık Kot Nasıl Değerlendirilir?

Modası geçmeyen kot pantolonlar zamanla yıpranabilir ve yırtılabilir. Yırtık kot farklı yöntemler ile değerlendirilebilmektedir. Bu şekilde eskiyen, yıpranan ve lekelenen pantolonların yeniden değerlendirilmesi mümkündür. Ayrıca sürdürülebilir bir kullanımın sağlanması mümkün olacaktır.

Bilezik

Kot pantolonun kalın dikiş kısmından bilezik şeklinde kesilmesi ile bilezik elde edilmesi mümkündür. Üzerine eklenecek detaylar ve kesilen küçük bir parça ile yapılan püskül sonucunda zarif bir bilezik elde edilebilir.

Yeni Kıyafetler

Yırtık kotların değerlendirilmesi için en çok tercih edilen yöntemlerden bir tanesi de yeni kıyafetlerin yapılmasıdır. Ağ kısımları ile etek yapılması mümkündür. Ayrıca eteğe eklenen fırfırlar ya da üzerine bir üstün eklenmesi ile yaza uygun bir elbise yapılması mümkündür. Ayrıca salopet dikimi de mümkündür.

Balina

Yırtık kot değerlendirme yöntemlerinden bir tanesi de balina şeklinde oyuncak dikimdir. Ayrıca bu oyuncağın içerisi doldurulmadan üzerine eklenen fermuar ile kalem kutusu olarak kullanılması da mümkündür. Üzerine eklenen farklı kumaşlar ile güzel bir oyuncak üretilmesi sağlanır.

Oyuncak

Eski kot pantolonlar tarafından yapılabilecek en etkili değerlendirme yöntemi oyuncaklardır. Bir ayıcık elde edilebilmesi için doğru şekilde parçaların kesilmesi ve sonucunda içinin doldurulması ile farklı bir tasarıma sahip oyuncak elde edilmesi mümkündür. Ayrıca çocuklar için bir sopanın ucuna at figürü şeklinde oyuncak dikimi gerçekleştirilebilir.

Terlik

Rahat ve taşıması kolay bir terlik yapmak yırtık kotlar ile mümkündür. Ayrıca altına eklenen sert ve süngerimsi bir yapı ile kullanışlı bir terlik elde edilmesi mümkündür.

Kırlent

Sevimli hayvan şekillerinde ya da daha farklı desenler ve motifler eklenmesi ile kullanışlı kırlentlerin elde edilmesi mümkündür. Düğmeler, kurdeleler, fırfırlar ile farklı tasarımların ortaya çıkarılması sağlanabilir.

Kilim

Yırtık kotların bir araya getirilmesi ile basit bir kilim elde edilebilir. Ayrıca ev dekorasyonunda farklı modellerde kilimler yaratılabilir.

Yatak Örtüsü

Yırtık kottan yapılacaklar arasında yatak örtüsü de bulunur. Özellikle farklı renklerde kotların bir araya getirilmesi sonucunda göz doladuran ve zarif bir yatak örtüsü elde edilebilir. Artan cep parçaları ile de Amerikan servis elde edilmesi, bir araya getirilmesi ile organizer dikimi yapılabilir.