Yavru Kedi Neden Sürekli Miyavlar?

Yavru kedi sahibi olan herkes kedilerinin sürekli miyavlamasının ardındaki nedenleri merak eder. Yavru kedilerin sürekli bir miyavlama halinde olmasının ardında pek çok psikolojik ve fizyolojik neden bulunmaktadır. Bu noktada yavru kedi sahiplerinin altında yatan nedeni iyi bir şekilde kavraması ve bu doğrultuda da bir veteriner hekime danışması gereklidir.

Kediniz İlgi İstiyor Olabilir

Yavru kedinizin sürekli miyavlaması her daim bir sağlık sorununa işaret etmeyebilir. Kedinizin canı sıkılmış ve sizinle oyun oynama isteği duyuyor olabilir. Özellikle de kediniz gün boyu evde yalnız kaldıysa sizden ilgi istiyor olabilir. Kediniz miyavlıyorsa, tepki vermeyin. Bunun yerine, sakinleştiğinde dikkat edin. Miyavlamaya devam ederse, sakinleşene kadar ondan uzaklaşın. Buna ek olarak kediniz ile her gün ilgilendiğinizden ve yeterince vakit geçirdiğinizden emin olun. Yavru kedilerin sağlıklı bir şekilde büyüyebilmeleri için her daim ilgiye, sevgiye ve oyuna ihtiyaçları vardır.

Çeşitli Hastalıklar

Yavru kedi miyavlaması kedilerin bir çeşit iletişim yoludur. Bunu rahatsız olduklarını bildirmek için kullanabilirler. Kediler hastalık belirtilerini gizlemede iyidir. Sürekli bir şekilde miyavlamak, saklanmak, çeşitli sesler çıkarmak ve yiyeceklere ilgi göstermemek, kontrol altına alınması gereken bir hastalığın belirtisi olabilir veya başka tıbbi durumlara işaret edebilir. Bu davranış kediniz için yeniyse, veterinere gitmek iyi bir fikirdir.

Stres

Kediniz yeni taşındığınız evde veya yeni bir sürü insan ile bir araya geldiğinde de sürekli miyavlama eğilimi gösterebilir. Bunun nedeni ise kedinizin bir stres durumu ile başa çıkmaya çalışmasıdır. Tüm bunlara ek olarak evinize bir başka kedi ziyarete geldiğinde de kediniz stres altına girip miyavlayabilir.

Açlık ve Tuvalet Sorunları

Yavru kedilerin sık sık miyavlama sebepleri arasında mama kaplarının boş olması veya tuvaletlerinin yeterince temizlenmemiş olması da bulunur.

Kızgınlık Dönemi

Yavru kedinin sürekli miyavlaması, kızgınlık döneminin başladığının bir habercisi olabilir. Özellikle de dişi yavru kediler kızgınlık dönemlerinde çok yüksek bir şekilde miyavlarlar. Bu miyavlamalar kedilerin bu durumdan acı çektiğini göstermez. Ancak kedilerin sağlıklı olması ve çeşitli hastalıklardan korunması için kızgınlık dönemleri bittiğinde kısırlaştırılması gereklidir.