Sinüzit Tedavisi Nedir? Sinüzit Belirtileri ve Nedenleri
Sinüzit tedavisi olarak kişinin mevcut ağrısını hafifletmek için doktor tarafından tavsiye edilen bazı ağrı kesici ilaçlar kullanılabilir. Ayrıca bol sıvı tüketimi, bölgeye yapılan sıcak soğuk kompres ve dinlenme de sinüzit ağrısının hafiflemesine imkan sağlar. Ağrıların şiddeti uzun süreli ise doktora yeniden başvurmak gereklidir.
BUNA DA BAKIN👇
Ensonhaberler - Haber
Sinüzit belirtileri nelerdir?
Sinüzit belirtileri nelerdir dahası için
Google
Sinüzit belirtileri aşağıda maddeler halinde yer alır?
- Koku almada zorluk
- Baş ağrısı
- Baş bölgesinde ve yüz bölgesinde basınç hissi
- Burun tıkanıklığı ve nefes almada zorluk
- Öksürük ve nefes darlığı
- Baş bölgesinde zonklama hissi
İlerlemiş sinüzit belirtileri aşağıda maddeler halinde yer alır.
- Aşırı yorgunluk ve halsizlik
- Şiddetli baş ağrısı
- Yüz bölgesinde şişlik ve kızarıklık
- Diş ağrısı
Sinüzit tedavisinde yukarıda bahsi geçen semptomların hafifletilmesi için ağrı kesici ve ateş düşürücü ilaçlar kullanılabilir. Ayrıca sinüslerin boşalmasına yardımcı olacak burun damlaları ve spreyler uygulanabilir.
Sinüslerin içerisinde dolan iltihaplanmanın giderilmesi için doktor bazen antibiyotik tedavisi isteyebilir. Bu tedavi sürecinin beraberinde bir tekrarlama söz konusu ise başka bir destek tedavi uygulanabilir.
Ortam havasını nemlendiren cihazlar, burundaki mukusun yumuşamasına sağlayan burun damlaları ve alerjiye neden olan etmenlerin ortadan kaldırılması gibi tedavi uygulamalarına ihtiyaç duyulur.
Kronik sinüzit tedavisi için burun steroid uygulamaları tercih edilebilir. Burundaki ödemin azalması ve tıkanıklığın giderilmesi söz konusu olur. anteistematik ilaçlar da sinüzit tedavisine dahil edilebilir. Kronik hale gelmiş sinüzit rahatsızlığının giderilmesi için rahatsızlık adına altta yatan etmenlerin ortadan kaldırılması tercih edilir.
En etkili sinüzit ilacı olarak ortam nemlendiricileri ve burun açısı spreyler kullanılabilir. Ağrının çok şiddetli olması durumunda kişinin en yakın zamanda yeniden doktor ile görüşmesi tavsiye edilir.
Sinüzit en çabuk nasıl geçer?
Sinüzit en çabuk nasıl geçer
Sinüzit doğal tedaviye cevap verir ve kişinin daha hızlı toparlanması kabul edilebilir. En azından oluşan semptomların hafifletilmesi söz konusudur. Sinüzit genel anlamda oldukça rahatsız edici bir problemdir. Ayrıca kişide ilerlemiş ve kronik hale gelmiş sinüzit için doktor kontrolü gereklidir.
Kronik sinüzit belirtileri arasında koku alma bozukluğu, yüz bölgesine basınç ve ağrı yaşanır. Ayrıca boğaz ağrısı, yorgunluk, ateş ve halsizlik mevcuttur.
Sinüzit rahatsızlığı kullanılan ilaçlar ve doğal tedavi yöntemleri ile 10 ile 21 gün arasında kendini toparlar.
Evde Sinüzit Nasıl Tedavi Edilir?
Evde sinüzit tedavisi için kişi aşağıda maddeler halinde yer alan yöntemleri deneyebilir.
- Ağrı kesici ilaçların düzenli kullanılması tavsiye edilir.
- Burun açıcı spreyler ve ortam nemlendiricileri kullanılabilir.
- Buhar banyosu yapılabilir.
- Buruna tuzlu su çekmek mukus tabakasının temizlenmesine yardımcı olur.
- Belli başlı yutkunma egzersizleri ve çene egzersizleri uygulanabilir.