Başlıklar
Şeker hamuru nasıl yapılır? Pastaların süslenmesi adına sıklıkla tercih edilen şeker hamuru için gerekli malzemeler aşağıda maddeler halinde yer alır.
BUNA DA BAKIN👇
Öncelikle bir yemek kaşığı toz jelatinin bir su bardağı soğuk su ile eritilmesi gerekir. Jelatin katı bir kıvam aldıktan sonra benmari usulü eğitilir ardından üzerine 3 yemek kaşığı soğuk tereyağı eklenir.
Ardından bir buçuk kahve fincanı glikoz şurubu ile bir yemek kaşığı gliserin eritilir. Aynı kaba alınan malzemeler tamamen pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştırılır. Karışım ılık hale gelinceye kadar beklenir ve üzerine bir çay kaşığı vanilya özütü eklenir.
Yaklaşık olarak 2,5 su bardağı pudra şekeri azar azar olacak şekilde hazırlanan karışıma dökülür. Homojen ve hafif bir sert kıvam alıncaya kadar şeker hamuru yoğurulur.
Şeker Hamuru Nerede Satılır Google
Şeker hamuru paket halinde hazır olarak satılmaktadır. Ayrıca pastanelerle kilo ile satın alınabilir.
Pasta için şeker hamuru nasıl yapılır? Her tatlı ya eğlence katacak özellikle pastaların daha renkli görünmesini sağlayacak şeker hamuru yapımı, aşağıda maddeler halinde yer alır. Kolay şeker hamuru yapımı sayesinde hızlı ve pratik tatlılar yapmak mümkündür.
Şeker hamurunu hazırladıktan sonra küçük topçuklar halinde yuvarlamak gerekir ardından farklı şekilde kalıplarla şeker hamuru kullanılabilir. Şeker hamurunu elle şekil vermek de bir başka yöntemdir.
Şeker hamuru genellikle pastalar için kullanılsa da eğlenceli ve lezzetli tatlılar yapmak için de ideal bir lezzettir.
Hazır şeker hamurunu öncelikle kuru bir yüzeyde iyice yoğurduktan sonra pudra şekeri ve mısır nişastası yardımıyla açma işlemi uygulanması gereklidir. Ardından şablonlar ve çeşitli kurabiye kalıpları ile şekil verilebilir pasta kaplaması için pürüzsüz bir şekil gereklidir. Dolayısıyla hamuru açmak için oklava kullanılabilir.
MAGAZİN
22 Haziran 2025