Petek Temizleme Nasıl Yapılır, Kalorifer Peteği Temizleme
Petek temizleme, özellikle de kış aylarının yaklaştığı bu günlerde büyük bir önem taşıyor. Kış aylarında soğuk havadan tam anlamı ile korunabilmek ve yaşam alanlarının ideal bir şekilde ısınmasını sağlamak için petek temizliğine dikkat edilmesi gerekli oluyor. Özellikle ısınmanın korunması için de petek temizliği şarttır.
Petek temizliği için dışarıdan bir yardım alabileceğiniz gibi evde kendi ekipman ve imkanlarınızla da petek temizliğini gerçekleştirebilirsiniz. Petek temizliği için en deal dönem yaz aylarıdır. Bu sayede kışın soğuk havalarda peteklerinizi kapatmanıza gerek kalmaz veya bekleme süresi meydana gelmez.
Isınmayan Petekler Nasıl Temizlenir?
Petekler hiçbir şekilde ısınmıyorsa büyük olasılıkla peteklerin içerisinde çamur ve kir gibi kalıntılar bulunmaktadır. Bu nedenle de peteklerin öncelikle kapatılması ve ardından da petek sisteminin temizlenmesi gerekli olur. Sisteme uygun bir noktada petek temizleme makinesi bağlanır ve makine peteğe su verir. Petekteki tıkanma, çamur ve kireci giderir ve boşaltır. Bu uygulamalarda koruyucu ve temizlik maddeleri kullanılır. Temizlik maddelerinin zamanla kombiye ve tarağa zarar vereceğini lütfen unutmayın. Bu nedenle profesyonel bir ekip desteği ile yapılmalıdır. Kalorifer temizleme noktasında petek temizleme maddesini sistemin tıkanma durumuna göre kullanın. Petek temizleyicileri kullanırken sistem mekanik olarak iyice durulanmalı ve koruyucular eklenmelidir.
Evde Petek Temizliği Nasıl Yapılır?
Peteği kendiniz temizlemeye karar verirseniz bu işin çok kirli ve uğraştırıcı olabileceğini göz önünde bulundurun. Öncelikle peteklerdeki suyu boşaltın. Gerekirse petek çıkarılabilir ve banyoda su ile yıkanabilir. Tüm hücreler için bu işlemi gerçekleştirdikten sonra hava sızdırmazlığını sağlamak için hücreleri değiştirin. Son olarak ise peteğinize koruyucu bir sıvı ilavesi gerçekleştirin.
Petek Temizliği Yapılırken Dikkat Edilecekler
Kalorifer peteği temizleme işlemi mekanik olarak yapılmalıdır. Petekleri temizlik maddesi kullanmadan temizleyin ve sistemde pas, çamur ve kireç oluşumunu önlemek için uygulamadan sonra koruyucu ekleyin. Herhangi bir koruma eklenmeyen peteklerde istenilen etkilere hemen ulaşılamayabiliyor. Koruma eklenmediğinde bunların yanı sıra taze oksijenli su kullanılması bir yıl sürebiliyor. Kısa bir süre sonra tekrar paslanma durumu ile karşı karşıya kalınıyor.