Ozon Tedavisi Nasıl Yapılır? Vücuda nasıl uygulanır?
Ozon tedavisi nasıl yapılır? Ozon tedavisi hastadan 100 cc alınan kanın içerisinde doktorun belirlemiş olduğu dozda ozon eklenir ve damar yoluyla hazırlanan kan kişiye tekrar verilir. Uygulama kısa ve ağrısız olup yaklaşık 15 dakika kadar sürer. Doktorun önermiş olduğu tedavi sürecine göre haftada 3 uygulama yapılır. Toplamda ayda 12 doz şeklinde alınır.
BUNA DA BAKIN;
Kanal Tedavisi Nedir? Kanal Tedavisi Nasıl Yapılır?
Ozon tedavisi nedir? Ozon tedavisi ozan gazı olarak da bilinen O3 molekülü vücuda damar yolundan uygulanır. Ozon tedavisi, vücudun iyileşmesine yardımcı olan bir tedavi biçimidir. Kişinin dolaşım sistemine ozon gazı verilerek iyileşme sürecini uyarmak amaçlanır.
Ozon Tedavisi Vücudu Nasıl Uygulanır?
Ozon Tedavisi Nasıl Yapılır Ozon Tedavisi Nasıl Yapılır Ozon Tedavisi Nasıl Yapılır Ozon Tedavisi Nasıl Yapılır Ozon Tedavisi Vücudu Nasıl Uygulanır
Google
Hastanın durumuna iyileşme potansiyeline ve hastalık türüne göre ozon tedavisi farklı şekillerde uygulanabilir. Bazı sıvıların gaz ile birleştirerek hazırlanan solüsyonlarla uygulanır. Direkt olarak hazırlanan solüsyon damar yoluyla verilir ya da bazı durumlarda kanla birleştirilerek deri altından enjekte edilir.
Ozon tedavisi kimlere yapılır? Astım, Koah, diyabet gibi kronik hastalıklara olan kişilere uygulanır. Vücutta ağrı ve uyuşma gibi semptomların kontrol altına alınması ve yaraların iyileşmesi için tercih edilir.
Ozon Tedavisi Hangi Hastalıklara İyi Gelir?
Ozon tedavisi faydaları ve iyi geldiği hastalıklar aşağıda maddeler halinde yer alır.
- Bağışıklık sistemini güçlendirici bir etkiye sahiptir.
- Kan dolaşımının iyileşmesine yardımcı olur.
- Vücutta bulunan enfeksiyonla savaşmada etkilidir.
- Yarayı tedavi etmek çok daha kısa sürer.
- Vücutta bulunan patojen mikroorganizmaların uzaklaşması kolaylaşır.
Ozon tedavisinde enfeksiyon ve yara gibi hastalıkların kontrol altına alınması söz konusu olur. Kronik hale gelen ve iyileşme kaydetmeyen diyabet yaraları, yumuşak dokuda görülen enfeksiyon ve çeşitli yaralanmalar için kullanılır.
Varis, yatak yaraları da bu tedavi sürecine dahil edilir. Dokuda oluşan bakterilerin üremesi ile meydana gelen kronik enfeksiyon semptonları, ozon tedavisi ile büyük iyileşme kaydeder. Ozon tedavisi sayesinde vücutta bakterilerin ve mikropların üremesi kontrol altına alınmış olur.
Ozon Tedavisinin Riskleri Nelerdir?
Ozon tedavisi sonrasındaki kişi de görülebilecek yan etkiler aşağıda maddeler halinde yer alır.
- Mide bulantısı ve kusma
- Yüksek ateş
- Baş ağrısı
Hasta olan kişiye hatalı doz uygulandığı takdirde solunum zorluğu, cilt yanıtları, akciğer hasarı ve kan pıhtılaşması gibi ciddi sağlık sorunları meydana gelebilir.