DOLAR 39,3251 0.4%
EURO 45,7267 1.52%
ALTIN 4.263,850,96
BITCOIN 4218702-1.52836%
İstanbul
25°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Orta Kulak İltihabı Tedavisi için hangi ilaç kullanılır?

Orta Kulak İltihabı Tedavisi için hangi ilaç kullanılır?

ABONE OL
15 Mayıs 2025 09:21
Orta Kulak İltihabı Tedavisi için hangi ilaç kullanılır?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Orta Kulak İltihabı Tedavisi için hangi ilaç kullanılır?

Orta kulak iltihabı tedavisi antibiyotik tedavisi ve ağrı kesici ilaçlarla kontrol altına alınabilir. Fakat şiddetli bir rahatsızlık söz konusu ise kulak içerisinde kulak tüpleri yerleşerek enfeksiyona bağlı olan sıvının akıtılması sağlanır. Ayrıca daha ileri vakalarda cerrahi müdahale gerekebilir.

BUNA DA BAKIN👇

Beyin Damar Tıkanıklığı Tedavisi kaç gün sürer❓

Bol istirahat, bölgesel sıcak soğuk kompres, ağrı kesici ateş düşürücü ibuprofen gibi ilaçların kullanımı ile yaklaşık bir haftada iyileşme kaydedilir.

Orta Kulak İltihabı Kendiliğinden Geçer Mi?

Orta kulak iltihabı hafif vakalarda yaklaşık bir hafta içerisinde kendiliğinden geçebilir. Hastalığın kontrol altına alınabilmesi için basit ağrı kesiciler kullanılabilir.

Bir haftadan daha uzun bir süre kulak ağrısı, baş dönmesi ve yorgunluk hissi devam ediyor ise kişinin doktora görünmesi gereklidir.

Kronik hale gelmiş orta kulak iltihaplarında, cerrahi müdahaleler nadir de olsa gerekebilir. Enfeksiyonun oluşmuş olduğu bölgenin kontrol altına alınabilmesi için kulak zarına küçük tüpler yerleştirilebilir. Bu şekilde orta kulakta bulunan sıvının boşaltılması sağlanır.

Orta kulak iltihabı nasıl geçer? Evde takip ve bol bol istirahat ile ortalama olarak bir haftada hastalığın gerilediği görülür.

Orta kulak iltihabını giderebilmek için bitkisel tedavi yöntemleri de uygulanır.  Bağışıklık sistemini güçlendiren bitkisel tedavi yöntemleri kulak bölgesindeki iltihabı geçmesine yardımcı olur.

Orta Kulak İltihabı Neden Olur?

Orta kulak iltihabı genellikle enfeksiyon sonucunda gelişebilir. Üst solunum yolu enfeksiyonları sonucunda orta kulak iltihabının gelişmesi çok daha yüksektir. İşitme kaybı ile birlikte kulak akıntısı, baş dönmesi ve ateş gibi belirtilerle kendini gösterir.

Yetişkinlerde orta kulak iltihabı belirtileri aşağıda maddeler halinde yer alır.

  • Kulak akıntısı
  • Yüksek ateş
  • Baş dönmesi
  • Halsizlik ve yorgunluk
  • İşitme kaybı
  • Kulak çınlaması
  • Kulak ağrısı

Orta kulak iltihabı bulaşıcı bir haftalık olmasa da üst solunum yolu enfeksiyonları gecesinde hastalar neden olan bakteri ve virüslerin bulaştırma ihtimali bulunmaktadır.

Orta Kulak İltihabı Kaç Günde Geçer?

Orta kulak iltihabı genel olarak bir hafta içerisinde iyileşme kaydeder. Fakat bazı durumlarda iltihabı neden olan sıvı kalıntılarının kulak içerisinde kalması durumunda 3 ay gibi uzun bir süre tedavi gerekebilir.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP