Güney Kore Gezi Rehberi

Güney Kore gezi rehberi, pek çok gezginin ilgi odağı olmayı başarıyor. Türkiyeden ve Dünyadan pek çok kişi Güney Kore’de yenecek lezzetler ve ulaşım gibi konular hakkında bilgi edinmek istiyor. Seul ve diğer popüler şehirler, yeni müzik fırtınaları, tüm dünyaya yayılan K-POP, pürüzsüz bir cilt için kozmetik süper güçleri, renkli tabelalar, geleneksel yemek kültürü vb. pek çok şey, Güney Kore ziyaretçilerini büyüleyebilmeyi başarıyor.

Güney Kore Lezzetleri

Bibimbap, tteokbokki ve bulgogi Kore'nin geleneksel lezzetlerinden olup, büyük şehirlerde geleneksel Kore yemekleri sunan restoranlar dünyanın önde gelen restoranları, helal sertifikalı restoranları ve fast food restoranları arasındadır. . Kore'nin ünlü tapınakları da farklı tat deneyimleri sunuyor. Örneğin, bir zamanlar Joseon hanedanlığının manevi başkenti olan Jeonju'nun hanok köyleri ve antik tapınakları, geleneksel Kore mutfağını tadabileceğiniz yerlerdir.

Güney Kore’de Ulaşım

T-Money isimli kart ile ülke içindeki metro ve tüm toplu taşıma araçlarını kullanarak dilediğiniz yeri özgürce gezebilir ve keşfedebilirsiniz. Öte yandan Kore metrolarının vagonları birbirine bağlayan kapıları olduğunu da belirtmekte son derece önemli.

Andong Hahoe

Uluslararası Maskeli Baloya ev sahipliği yapan Andong Hahoe, bölgeyi ziyaret eden turistler için en çok ziyaret edilen yerlerden biridir. 2010 yılından bu yana şehir, özellikle festivallere ev sahipliği yaptığı Eylül ayında oldukça hareketli bir gün geçirme imkânı sunar. Ayrıca bu şehir, UNESCO Dünya Mirası Listesinde de bulunmaktadır.

Seoraksan

Güney Kore'de gezilecek yerler söz konusu olduğunda şüphesiz; Seoraksan ön plana çıkmayı başarır. Seoraksan, 1.708 metre rakımı ile Taebaek Dağları'nın en yüksek zirvesi olarak biliniyor. Seoraksan Milli Parkı sınırları içerisinde yer alan dağ, doğaseverlerin ve maceraperest turistlerin gözde rotalarından biri. Milli parkın etrafındaki muhteşem manzarayı ve özellikle sonbaharda çok kalabalıklaşan dağları görebilirsiniz. Türkiye'den direkt uçuşlarla ulaşılabilen bu Asya ülkesi, Türk vatandaşlarına vize gerektirmiyor.

Bulguksa

Güney Kore'de görülmesi gereken yerler arasında bulunan Bulguksa, MS 774 yılında Gyeongju Şehrinde inşa edilmiş bir Budist tapınağıdır ve 1995 yılında UNESCO Dünya Mirası Alanı ilan edilmiştir. Meditasyon yapmak veya Budistlerle tanışabilmek isteyen gezginlerin gözdesidir.