Gelin Makyajı Nasıl Olmalı?

Gelin makyajı oldukça önem verilen makyajlardan bir tanesidir. En özel günlerinde mükemmel görünmek isteyen kadınlar gelin makyajı yaptırmak için yüksek meblağlarda paralar ödemekte ancak istedikleri görüntüyü elde edememektedir. Bu noktada gelin makyajında istenen güzelliğin elde edilebilmesi için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunur. Yüz tipinden, göz şekline kadar her detay oldukça önemlidir. Detaylara uygun yapılan makyajlar ile muazzam bir görüntünün elde edilmesi mümkün olacaktır.

Göz Rengine Uygun Makyaj Nasıl Olmalı?

Gelin makyajı yapmak için göz rengine dikkat edildiğinde oldukça etkileyici bakışların elde edilmesi mümkündür. Mavi göz rengi ile bej ve toprak renkleri kullanıldığında gözlerin daha iri görünmesi sağlanır. Mavi göz renginin ortaya çıkarılması için göz kapağına altın tonlar, kirpik diplerine bronz tonlar ve gözün dış kısımlarına da kahve tonları eklenmelidir. Altın tonları yerine metalik tonlarda tercih edilebilir. Yeşil göz renginde kırmızı, pembe ve mürdüm gibi renk seçenekleri tercih edilmelidir. Rimel ve kalem tercihi ise kahve tonlarında yapılmalıdır. Kahverengi göz renginde ise lacivert, mor, yeşil ve açık kahve tonları tercih edilmelidir.

Ten Rengine Uygun Makyaj Nasıl Olmalı?

Beyaz tenliler için dudaklarda pembe ve açık tonlar ve yanaklarda şeftali ve ayısı renkleri tercih edilmelidir. Buğday ten rengi gelin makyajı yapmak için altın ve bronz tercih edilmelidir. Uçuk pembe ve şeftali tonlarının tercihe dilmesi ile sade ve şık bir görünüm elde edilebilir. Esmer tenlerde ise makyajsız dahi parıldama yakalanabilmektedir. Kiremitte çalan pembe tonları ile şık bir görünüm elde edilmesi mümkündür. Ruj ve allık seçimlerinde sadelikten yana olmak tavsiye edilmektedir.

Yüz Şekline Göre Gelin Makyajı Nasıl Olmalı?

Gelin makyajı seçenekleri arasında yüz tipine göre yapılan makyajlar da bulunmaktadır. Oval yüz tipine sahip kişiler için köşeli çizgilerden kaçınılması gereklidir. Kontür tekniğinde aydınlatıcının ağırlıklı kullanılması gerekir. Yuvarlak yüz şekillerinde ise gölgelendirmenin orantılı yapılması gereklidir. Dikkatlerin gözlere ve dudaklara çekilmesi ile yüzün daha uzun görünmesi sağlanabilir. Kare ve dikdörtgen yüz tiplerinde ise yüzü daha yumuşak ve oval gösterilmesi ile dikkat çekici ve muazzam bir makyajın yapılması mümkündür.