En İyi Yatırım Önerileri Neler?  

Belirli bir birikime sahip kişiler tarafından en iyi yatırım yöntemleri merak edilmektedir. Çünkü yatırımın doğru bir alana yapılması ile birikimin hızlı bir şekilde katlanması mümkündür. Bu nedenle zarara uğramak istemeyen kişiler tarafından en iyi yatırım önerileri araştırılmaktadır.

Altın

Altın ülke içerisinde oldukça fazla sevilen ve tercih edilen yatırım araçlarından bir tanesidir. Piyasalarda yaşanan dalgalanmalara karşı diğer yatırım türlerine göre daha istikrarlı bir yapısı vardır. Birikimini güvence altına almak isteyenler için kolay yatırım olarak görülmektedir. Ancak altın kısa vadede değil uzun vadede kar elde edilebilen bir yatırım türüdür.

Döviz

Ülke içerisinde altından sonra en çok yatırım yapılan araçlardan bir tanesidir. Özellikle Dolar ve Euro birikim yapılırken tercih edilmektedir. Döviz alımı düşükken yapılması gereken bir yatırımdır. Ancak döviz üzerinde yatırım yapılabilmesi için son yıllarda bulunan döviz fiyatlarının incelenmesi gereklidir.

Mevduat

Mevduat hesapları banka ile yatırım yapmak isteyenler tarafından başvurulan bir yöntemdir. Altın ve döviz cinsinden yatırımlar bankaların sunduğu mevduat hesaplarına yatırılabilmektedir. Ayrıca Türk lirası ile yapılan yatırımlarda da kazanç elde edilmesi mümkündür. Mevduat hesabı ile uzun dönemlerde kar elde edilebilmektedir. Ancak bazı durumlarda kazanç elde edilememe ihtimali de bulunmaktadır.

Hisse Senedi

Hisse senedi ile şirketlerin borsa içerisinde ortağı olunabilmektedir. Ancak bu noktada borsaya girilmesi gereklidir. Borsaya girildiğinde bir şirketin hisse senedi alınabilir fakat riskli bir yatırım olarak görülmektedir. Hisse senedi için iyi bir yatırım uzmanı ile çalışılması gereklidir.

Yatırım Fonu

Yatırım fonları ile hisse senedi, altın gibi sermaye piyasası araçlar için üretilen portföyler yönetilir. Risk ve getiri yönünden iki tip fon bulunmaktadır. A tipi fonlar hisse senedi içeriğine sahiptir ve fiyat dalgalanması söz konusudur. B tip yatırım fonları ise gelir üzerinden %10 stopaj ve fon payı kesilerek elde edilen fon tipidir.

Emlak Gayrimenkul Alımı

Son yıllarda çok kazandıran yatırım yöntemleri arasında bulunan emlak ya da gayrimenkul alımı ile birikimlerin ciddi anlamda katlanması mümkündür. Ancak her yatırımın değer kazandığı düşünülmemelidir. Ulaşım bakımında gelişme gösteren ve konumu itibari ile gelecekte tercih edilebilecek alanlar kazançlı yatırım alanı olarak görülmektedir.