Diş eti tedavisi nasıl yapılır?
Diş eti hastalıkları, bakterilerden dolayı meydana gelmektedir. Diş etlerindeki enfeksiyon ve bakterilerden dolayı diş etlerinde tahriş oluşur. Şişlikler, renk değişiklikleri, kanama ve sızı gibi pek çok semptom ile kendini belli etmektedir.
BUNA DA BAKIN; 👇
Kanal Tedavisi Nedir? Kanal Tedavisi Nasıl Yapılır?
Diş eti tedavisi ne kadar sürer ve tedavi yöntemleri, hastanın sağlık durumuna göre farklılık göstermektedir. Diş etlerinde meydana gelen sorunlar ve enfeksiyon durumu incelendikten sonra, kişi için en doğru tedavi yöntemi uygulanmaktadır.
Zayıf Diş Eti Nasıl Güçlenir❓
Zayıf Diş Eti Nasıl Güçlenir daha fazlası için
Google
Evde diş eti tedavisi kadar zayıf diş etini güçlendirmek için yapılması gerekenler de çok önemlidir. Diş etinde enfeksiyon oluşmaması ve daha sağlıklı diş etine sahip olmak için, dişleri düzenli olarak fırçalamak gerekmektedir. Bu durum özellikle diş etindeki hassasiyeti gidermek için yardımcı olacaktır.
Diş macunu seçiminin, florürlü ürünlerden yana yapılması gerekir. Şeker tüketmemek ve şekersiz sakız çiğnemek de yine diş etinin güçlenmesine yardımcı olmaktadır. Süt ürünlerinin kontrollü olarak tüketilmesi ve daha fazla kalsiyum alınması da diş etinin güçlenmesini sağlayacaktır.
Diş Eti Tedavisi Nasıl Yapılır?
Periodontoloji diş eti tedavisi, enfeksiyonun kalıcı olarak ve daha kısa sürede geçmesini sağlar. Diş eti sorunlarında pek çok farklı hastalıktan bahsedilebilir. Enfeksiyon, diş eti çekilmesi, hassas diş eti gibi pek çok farklı sağlık sorunu bulunur.
Diş eti tedavisi için uygulanacak yöntem, hem hastalığın türüne hem de şiddetine göre değişmektedir. Hafif düzeydeki diş eti hastalıklarında, diş ve diş eti temizliği ile hastalığın tedavisi yapılabilir. Ancak ilerleyen diş eti hastalıkları için ilaç tedavisi yanı sıra gerekli görülen durumlar için cerrahi müdahaleler de yapılabilmektedir.
Diş Eti Tedavisi Acı Verir mi?
Diş eti tedavisi, genelde hastanın çok fazla acı çekeceği ve sızı yaşayacağı tedavilerden değildir. Ancak yine bu durumun, hastalığın şiddeti ve ilerlemesi ile yakından ilgili olduğunu söylemek gerekmektedir.
İleri düzeydeki diş eti hastalıklarında tedaviler, lokal anestezi ile yapılmaktadır. Lokal anestezi uygulandıktan sonra, işlem yapıldığı sırada hasta herhangi bir ağrı veya acı hissetmemektedir. Anestezinin etkisinin geçmesi ile birlikte düşük şiddette ağrı veya sancı hissedilebilir.