Arı Sokması İçin Bitkisel Reçeteler

Bahar aylarında pek çok kişi arı sokması problemlerinden korkmaktadır. Arı sokması sonucunda bazı kişilerde küçük kızarıklar gibi problemle görülebilirken bazı kişilerde ise alerjik reaksiyonların görülmesi mümkündür. Alerji durumlarında ilk 30 dakika içerisinde nefes darlığı, baygınlık, kusma gibi durumlar yaşanabilmektedir. Bu durumların yaşanması göz ardı edilmemeli ve acilen bir doktora başvurulması gereklidir. Arının soktuğu alanda kızarma, şişlik gibi problemlerin bitkisel yöntemler ile tedavi edilmesi mümkündür.

Lavanta Yağı

Arı sokması durumunda sakin kalınması oldukça önemlidir. Sakin bir şekilde bir pamuğa lavanta yağı sürülmesi gereklidir. Antibakteriyel etkiye sahip lavanta yağı ile arı sokması durumunda kaşıntı problemi engellenebilir. Ayrıca ağrının da azalması mümkündür.

Yoğurt

Yanık ve yaralar için yoğurt tercih edilen bir yöntemdir. Özellikle arı sokması tedavisi için de tercih edilebilir. Soğuk yoğurt ile arının soktuğu yerin şişmesi engellenir. Kızarmanın önüne geçmesi de sağlanır.

Sarımsak

Arı sokmasına çözüm yöntemleri arasında antibiyotik yöntem olarak sarımsak tercih edilebilir. Enfeksiyon riskinin ortadan kalkması sağlanır. Zarar verilen bölgeye sarımsak ile 10 dakika masaj yapılması ile enfeksiyonun engellenmesi sağlanır. Mikrop kırılır ve ısırma etkisi ortadan kalkacaktır.

Karbonat

Her evde bulunan karbonat arı sokması tedavilerinde kullanılabilir. 2 çay bardağı karbonatın az bir us ile karıştırılması sonucunda arının iğnesinin bulunduğu bölgeye masaj yapılması gereklidir. Bu yöntem ile kısa süre içerisinde kaşıntı ve kızarıklıklardan kurtulmak mümkündür.

Çiğ Patates

Arı sokması sonucunda oluşan problemler için çiğ patates de tercih edilebilmektedir. Arı soktuğu anda orta kalınlıkta çiğ patates ile müdahale edilebilir. Çiğ patates dilimi ile şişlik ve kızarma etkisinin ortadan kaldırılması mümkündür.

Soğuk Kompres

Arının vücudu soktuğu anda yapılması gerekenlerden bir tanesi de soğuk tedavi uygulanmasıdır. Tahriş olan bölgeye soğuk kompres yapılması mümkündür. Ancak buzun doğrudan cilde değdirilmemesi gereklidir. Bir beze sarılarak uygulanması ile şişlikten ve kızarıklıktan kurtulmak mümkündür.

Aleo Vera

Arı sokması bitkisel çözüm yöntemleri arasında aleo vera bulunmaktadır. Özellikle yaralar ve sivilceler için tercih edilen aleo vera arı sokması durumunda da yararlı olmaktadır. Masaj yaparak uygulanması gerekir. Aleo vera yağı da bitki ile aynı etkiyi görebilmektedir.